Naleśniki sakiewki z kurkami

Naleśniki sakiewki z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

    1 i 1/2 szkl
  • sól

  • olej

    1 łyzka
  • natka pietruszki

  • kurki

  • cebula

  • czosnek

  • pieprz

  • smietana 18%

    2/3 małego kubka
  • masło

  • łodyzki natki

  • natka pietruszki

  • wino białe

    100 ml
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni na stopionym maśle zeszklić cebulę. Dodac czosnek dobno poszatkowany, wrzucić kurki, posolic, popieprzyć. Wlać wino, zredukować. Dodac śmietanę ale tyle zeby było nadzienie geste a nie pływajace, mozna wrzucic starty ser (jakikolwiek np. gouda, pleśniak lub parmezan). W międzyczasie usmażyc nalesniki z mąki, mleka, jajek, odrobiny soli, łyzki oleju. Na kazdy nałozyć farsz zawiazac łodyzka od natki. nawet najwiekszy grzybny niejadek na takie cudo sie skusi:)
Zreszta nadzienia można dowolnie zmieniac od nastroju i koloru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

23.10.2011 18:30
bardzo ładnie te sakiewki wyglądają

Sarenka

02.07.2011 17:15
I piekne

eli_555

06.01.2011 15:50
smaczne sakiewki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat