Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z pianką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 opakowanie
białko 1 sztuka
cukier 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z pianką

Białko ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, jak się rozpuści dodać cukier puder. Ubijać jeszcze kilka minut. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Połowę galaretki rozlać do pucharków i schłodzić w lodówce. Drugą część galaretki wlać do białek, dokładnie wymieszać, wylać na stężałą galaretkę. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 28.04.2013 19:56
Zjadłabym porcyjkę takiego deseru.
Łukasz15 01.08.2012 21:17
Super
monika154 09.08.2011 08:12
mniam mniam
Weronika_eM 01.06.2011 17:46
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak