Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk na pikantnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 kostki
czosnek 2 zabki
papryka czerwona 1 sztuka
cukier 1/3 szklanki
ocet winny 1/2 szklanki
sezam 2 łyzki
sól
papryczka chili 3 sztuki
indyk 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: indyk na pikantnie

papryke opiecz,przykryj folia i zostaw do wystygniecia.mieso zalej 3 szklankami wrzacej wody,dodaj 2 kostki bulionowe i gotuj okolo 30 minut,mieso wyjmij a wywar zachowaj.papryke obierz i oczysc,chili rozetnij i wyjmij pestki.czosnek obierz i posiekaj.Warzywa zmiksuj.Zagotuj poltora szklanki wywaru z cukrem i octem,dodaj warzywa.posol i gotuj az sos zgestnieje.mieso oddziel od skory,podziel na porcje,polej sosem i posyp sezamem. oczywiscie doradzam zimny napoj :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 29.01.2012 22:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak