Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodki wachlarzyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże lub mrożone 12 dag
czekolada gorzka 8 dag
kremówka 20 dag
serek mascarpone 25 dag
cukier 5 dag
cukier waniliowy 1 op
kakao 1/2 łyżki
cukier puder 1 łyżeczka
ciasto francuskie 450 gram
orzechy pistacjowe 1 siekane
twaróg 25 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Słodki wachlarzyk

6 płatów ciasta ułożyć obok siebie, rozmrozić w pokojowej temperaturze. Następnie po 2 płaty ułożyć jeden na drugim, rozwałkować na 3 cieniutkie placki średnicy 29 cm.. Przełożyć do tortownicy, ponakłuwać. Piec kolejno 15 minut w temperaturze 200 stopni, wystudzić. Czekoladę posiekać, śmietanę ubić na sztywno. Serek mascarpone utrzeć z twarogiem, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać bitą śmietanę i czekoladę. Połowę kremu rozsmarować na jednym krążku ciasta, obłożyć połową malin. Przykryć drugim krążkiem, posmarować pozostałym kremem, obłożyć resztą owoców. Trzeci krążek posypać kakao, cukrem pudrem i orzeszkami, pokroić na 8 trójkątów, ułożyć je w kształcie wachlarza na warstwie kremu i malin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak