Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety śledziowo-ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniak 600 g
matiasy 3 filety
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 7 łyżek
szczypior 3 łyżki
sok z cytryny
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety śledziowo-ziemniaczane

Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i przepuścić przez praskę.Filety śledziowe drobniutko posiekać. Ziemniaki wymieszać ze śledziem. Dodać jajka, szczypiorek, sok z cytryny, sól i pieprz. Dodać tyle bułki tartej, aby powstała gęsta, dająca się formować masa. Uformować podłużne kotleciki, lekko rozpłaszczyć i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Podawaj z ulubiona surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak