Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki zbójnickie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg.
kiełbasa 10 dkg.
żółtko jajek 2 szt
cebula 8 dkg.
smalec 10 dkg.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg.
czosnek 3 ząbki
musztarda, sól, pieprz
słonina 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki zbójnickie

Farsz: cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu. Gdy wystygnie wymieszać z bułką tartą i żółtkami.
Mięso podzielić na porcje, rozbić, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, posmarować musztardą, posolić i posypać pieprzem.
Na przygotowane płaty nałożyć farsz, plasterki kiełbasy, paski boczku lub słoniny. Zwinąć i związać, włożyć do rondla. Podlać wodą i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak