Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z Kaszą Jaglaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 400 g
brokuły 200 g
marchew 2 sz
seler
cebula
czosnek 2 ząbki
kasza jaglana 300 g
musztarda
imbir
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z Kaszą Jaglaną

Kaszę zalej 4 szklankami wody, gotuj na wolnym ogniu, aż wchłonie płyn. Odstaw na 20min. Indyka pokrój w kostkę . Brokuły podziel na różyczki. Marchew i seler pokrój na plasterki. Cebule posiekaj. Mięso z Cebula podsmaż na oleju. Dodaj warzywa. Dopraw musztardą, czosnkiem, imbirem, sola i pieprzem. Podlej woda i duś 20min. Kasz rozdrobnij, podawaj z indykiem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak