Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia różności

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
parówki 5 szt
boczek wędzony 4 plastry
papryka
cebula
marchew 2 szt
seler 1/2 szt
pomidor 4 szt
czosnek 2 ząbki
rozmaryn
natka pietruszki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia różności

Ryż zalej 4 szklankami wody i gotuj, aż wchłonie cały płyn. Odstaw pod przykryciem 30 min. Marchew, seler zetrzyj na grubej tarce, cebulę, pomidory i paprykę pokrój w kostkę. Parówki i boczek pokrój na większe kawałki. Podsmaż na oleju, następnie dodaj marchew i seler z ryżem. Smaż 3 min. Dodaj pomidory, natkę i rozmaryn oraz czosnek. Dopraw do smaku. Smaż 6 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 26.07.2011 07:57
Bardzo dobre
halinka1011 01.06.2011 07:45
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak