Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki duszone w Śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 400 g
marchew 2 szt
pietruszka
ziemniaki 4 szt
cebula
seler 1/2 szt
śmietana 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
czosnek 1 ząbek
tymianek
papryka mielona
pieprz
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki duszone w Śmietanie

Pieczarki przekrój na połówki. Warzywa pokrój w kostkę. Marchewkę pokrój w cienkie słupki. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać pieczarki i warzywa, smażyć 5 min. Podlej 1 szklanką wrzącej wody lub bulionu. Dodaj czosnek, paprykę, tymianek, sól i pieprz. Duśprzez 30 min. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę rozrobioną z mąką. Chwilkę zagotuj. Posyp posiekaną pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 01.06.2011 07:42
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak