Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z Kaszy Kukurydzianej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 1 szklanka
jajko 2 szt
szynka wieprzowa 100 g
koper
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z Kaszy Kukurydzianej

Kasze wsyp do 0,5 l wrzątku, gotuj, aż wchłonie cały płyn. Przykryj i odstaw na 30 min. Kasze przełóż do miski rozdrobnij widelcem i wbij 2jajka, dodaj posiekany koperek i pokrojoną szynkę. Dopraw solą i pieprzem. Łyżką wkładaj niewielkie kluski na osolony wrzątek. Gotuj 3 min od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij na wysmarowany masłem półmisek. Podawać z dowolnym mięsem lub sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 01.06.2011 07:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak