Czekoladowe rodzynkowce

Czekoladowe rodzynkowce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 filizanki
  • cukier

    3/4 filizanka
  • jajka

    2 sztuki
  • masło

    0,5 filiżanki
  • rodzynki

    1 filiżanka
  • Czekolada tabliczka

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ucieramy jajka z cukrem na puch.Wsypujemy przesianą mąkę i miękkie masło.Miksujemy.Wsypujemy odsączone rodzynki i kawałki czekolady.Dokładnie mieszamy.Ciasto bedzie lepkie i dość gęste.
Masę nabieramy łyżką i niewielkich odstępach układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 15 minut w temp.180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

06.06.2011 19:27
cudne

aguus

01.06.2011 06:23
Pyszniutkie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat