Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą pekińską

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 2 szt.
żeberka wieprzowe 20 dag
kapusta pekińska 1 szt.
marchew 3 szt.
pietruszka 2 szt.
seler 1/2 szt.
ziemniak 4 szt.
por 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat
sól
Majeranek suszony Prymat
smietana 18% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą pekińską

Mięso opłukać, przełożyć do garnka i zalać 1,5 litra zimnej wody. Zagotować i odszumować. Dodać po kilka sztuk liści laurowych, ziela angielskiego oraz pieprzu w ziarnach. Gotować na małym ogniu.

Marchew, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Odrobinę posolić. Gotować około 30 minut.

Do zupy dodać poszatkowaną kapustę oraz por pokrojony na plastry. Gotować kolejne 10 minut. Jeśli znacznie ubyło wywaru - dolać wody.

Odlać pół szklanki wywaru. Ostudzić. Wymieszać z mąką pszenną i śmietaną. Wlać do garnka. Zagotować. Całość doprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem oraz majerankiem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 01.07.2012 08:35
super przepis:)
malaczarna23 23.10.2011 15:53
fajna zupka
malaczarna23 23.10.2011 15:53
fajna zupka
madi356 13.07.2011 19:52
ja też wcześniej nigdy nie gotowałam zupy z kapustą pekińską, ale wygląda bardzo apetycznie:)
aguus 07.06.2011 11:33
Wykorzystywałam kapustę pekińską tylko do sałatek, a tu taka propozycja... Super!
MAR3STA 04.06.2011 23:15
dla mnie super!
pawel6 03.06.2011 05:27
Super zupa!
Misiek1 02.06.2011 06:22
bardzo apetycznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak