Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z szynką, groszkiem i pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 woreczki
wino białe wytrawne 150 ml
margaryna 1 łyżka
cebula 1 sztuka
czosnek 4 ząbki
pomidor 2 sztuki
szynka 150 g
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i z
pasta zsuszonych pomidorów 2 łyżeczki
sól, pieprz
bulion warzywny 500 ml
groszek zielony 200 mrożony

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z szynką, groszkiem i pomidorami

Cebulkę kroimy w kosteczke, smażymy na patelni na margarynie, dodajemy wyciśnięty czosnek, jak zacznie się przypiekać dodajemy ryż, podsmażamy 3 minutki, zalewamy na przemian bulionem i winem, dusimy do całkowitego wchłonięcia płynu.

W tym czasie pomidory obieramy, wydrązamy miąższ, kroimy w kostkę, szynkę w paski.

Do gotowego ryżu dodajemy pomidory, pastę z suszonych pomidorów, przyprawy, szynkę i gorszek, dokładnie mieszamy, podajemy od razu po przyrządzeniu.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzawie 29.09.2015 14:17
proste i zapewne smaczne danie, muszę wypróbować
ilka_86 20.07.2011 16:42
pyszne danie
ilka_86 20.07.2011 16:42
pyszne danie
szyba 01.06.2011 07:58
smakowite
pawel6 01.06.2011 06:15
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak