Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
ananas w puszce 2 plasterki
żurawina 6 sztuk
ziemniaki młode 2 sztuki
koperek 1/4 pęczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kurczaka z ananasem i żurawiną

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Mięso lekko rozbijamy a następnie przyprawiamy przyprawą do grilla i odkładamy na ok 1 godzinę do lodówki by się przegryzło. Po tym czasie grillujemy na złoty kolorek. Plasterki ananasa grillujemy a następnie nakładamy na mięsko i dodajemy żurawinę. Chwilkę jeszcze pozostawiamy na grillu. Gotowe mięsko podajemy z pokrojonymi ziemniaczkami i posiekanym szczypiorkiem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 18.10.2013 18:57
Ale apetycznie podane;)
Łukasz15 04.09.2013 18:47
Pyszne mięsko
Fiffi 27.09.2012 23:22
pyszne
RenataZ-et 13.05.2012 11:02
idealny obiadek :)
Bożena13 03.05.2012 19:51
pięknie ta pierś się prezentuje! patrząc na te zdjęcie czuje zapach tej potrawy!
Agnik 22.08.2011 18:04
super
novita26 01.06.2011 08:19
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak