Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka duszone w kapuście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 sztuki
kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 sztuka
smietana 18% 1 szklanka
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
kminek 1 szczypta
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka duszone w kapuście

Udka umyć, osuszyć i usmażyć na rumiano na margarynie. Przełożyć na talerz. Na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę dodać poszatkowaną kapustę doprawić do smaku przyprawami i dusić na małym ogniu ,aż kapusta zmięknie. Do kapusty włożyć mięso i przykryć kapustą. Pod przykryciem dusimy ok. 20 minut ,często mieszając. Dodać śmietanę,chwilę podgrzewać ,aby konsystencja nie była zbyt płynna. Zdjąć z ognia-dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.Można podać z ziemniakami z wody lub same mięsko z kapustą. Życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.03.2013 00:11
przepyszne
PaniMISIOWA 31.07.2012 14:35
smaczne
Łukasz15 28.07.2012 20:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak