Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe żołądki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki drobiowe 75 dkg
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 duża
śmietana 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 płaska łyżka
margaryna 2 łyżki
sól
pieprz
kostka rosołowa 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
żółty ser starty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe żołądki z pieczarkami

Żołądki dokładnie oczyścić, umyć i ugotować w rosole. Miękkie, przestygnięte żołądki kroimy w plastry. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na margarynie, dodać pokrojone w plastry pieczarki. Dusić do miękkości od czasu do czasu mieszając, dodać żołądki, śmietanę wymieszaną z koncentratem i mąką, dokładnie wymieszać. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem. Zdjąć z ognia, posypać startym serem i posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.08.2012 15:41
smaczne
PaniMISIOWA 31.07.2012 14:36
oryginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak