Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z musztardą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 8 plastrów
wędzony boczek 8 plastrów
papryka żółta 1 sztuka
marchew 1 duża sztuka
musztarda ziarnista 8 łyżeczek
masło
oliwa
bulion wołowy 1 szklanka
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z musztardą

Mięso pokroić jak na kotlety, lekko rozbić, oprószyć solą, posmarować musztardą. Na każdym płacie położyć plaster boczku, słupek marchwi i kawałek papryki. Zawinąć roladki, spiąć wykałaczką, oprószyć mąką, obsmażyć na maśle z odrobiną oleju, podlać wywarem i dusimy ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 31.07.2012 14:36
pycha
Justyna/HerLife 12.09.2011 17:59
Fajny przepis =]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak