Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto salceson

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 i 1/2 szklanki
cukier 1 i 1/2 szklanki
woda 1 łyżka
mąka pszenna 3 szklanki
kakao 2 łyżki
cynamon 1 i 1/2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 6 sztuk
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto salceson

Olej utrzeć z cukrem i wodą. Cały czas ucierając wbijać po 1 jajku, potem dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Do ciasta wsypać przygotowane wcześniej jabłka, dobrze wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez ok. 40 minut. Na koniec sprawdzamy czy ciasto się dobrze wysuszyło. Ostygnięte ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 10.11.2012 20:30
fajna nazwa :)
PaniMISIOWA 02.08.2012 13:41
to bardzo fajne ciacho
Aneta41 02.05.2012 15:49
fajne:)
1j1o1l1a1 31.05.2011 22:39
na kanapki się nie nadaje ten...salceson, ale na deser chętnie skosztuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak