Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z otrębami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
otręby pszenne 4 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
mleko 4 łyżki
bułka czerstwa 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z otrębami

Zabieramy się za przyrządzenie mięsa. Mięso przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulkę zeszkloną, wbić jajko, dodać przyprawy, namoczoną, odciśniętą bułkę , otręby i mleko. W między czasie rozgrzewamy trochę oleju na patelni. Dokładnie mieszamy masę mięsną i lepimy kotlety, które od razu lądują na patelni. Kotlety smażymy na rumiano. Podajemy z ryżem i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 20.07.2013 22:35
Kurcze z otrębami ? jeszcze nie jadłam takich
Katarzyna59 27.08.2012 10:36
fajne
PaniMISIOWA 23.06.2012 10:12
apetycznie wyglądają
smakowita 28.02.2012 21:08
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
kanu83 30.08.2011 08:53
świetne
pacpaw 27.06.2011 21:25
zdrowe mielone
Motorek 08.06.2011 20:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak