Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
jabłko 1 sztuka
majeranek
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w sosie jabłkowo-majerankowym

Wątróbkę opłukać, posypać pieprzem, panierować w mące i usmażyć na złoty kolor. Dodać majeranek, obrane i pokrojone jabłko, podlać wodą i chwilę dusić. Na sam koniec w razie potrzeby doprawić solą do smaku. Podajemy z ziemniakami posypanymi posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 29.08.2013 08:55
fajna wątróbka
PaniMISIOWA 03.08.2012 11:17
fajna
pacpaw 28.08.2011 16:15
kusząca propozycja obiadowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak