Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 2 kg
woda 2 litry
sól 2 łyżki
cukier 1 płaska łyżka
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa

Fasolkę obrać, opłukać, powkładać do słoików i do każdego słoika dodać poszczypcie kwasku cytrynowego. Wodę w garnku zagotować dodać sól, cukier i wrzątkiem zalać fasolkę. Słoiki zakręcić i pasteryzować 1, 5 godziny. Następnego dnia pasteryzujemy pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 10.01.2014 12:36
podobnie robie
Bernadeta1 14.08.2013 22:51
robię taką fasolkę,smaczna
Katarzyna59 07.09.2012 15:43
super
PaniMISIOWA 04.08.2012 17:26
super, uwielbiam fasolkę i mogłabym ją jeść cały rok
rybka 05.10.2011 16:49
dziś założe do słoików:)
Renataj 23.06.2011 18:31
Sezon fasolkowy niedługo się rozpocznie. Warto trochę zapasteryzować na zimę.
kate.500 17.06.2011 08:09
smacznosc...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak