Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki na zimę w zalewie curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
woda 1 litr
curry 3 łyżeczki
sól 4 łyżeczki
cukier 2 szklanki
ocet 1 i 1/2 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki na zimę w zalewie curry

Średniej wielkości ogórki umyć, obrać i pokroić na cztery kawałki wzdłuż. Na dno każdego słoika włożyć plaster cebuli i wsypać pół łyżeczki gorczycy. Ogórki powkładać do słoików. Wodę zagotować z przyprawami i octem, zalać gorącą zalewą ogórki, zakręcić i pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 11.07.2012 21:08
ciekawy przepis
smakowita 14.07.2011 13:07
można też dodać pieprz ziarnisty po kilka kulek na każdy słoik
Beatris 14.07.2011 11:56
Muszę koniecznie wypróbować.
Smakosz6 09.07.2011 13:41
moja mama takie robi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak