Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz szpinakowy do pierogów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 20 dag
bryndza 25 dag
jajko 2 szt
Szafran nitki Prymat 1/2 łyżeczki
starta gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
sól
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz szpinakowy do pierogów

Szpinak gotować w lekko osolonej wodzie przez 5 min. Gdy ostygnie posiekać. Jajka roztrzepać z mąką, bryndzę pokruszyć i dodać do szpinaku. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, szafranem, kurkumą oraz gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 22.10.2013 07:26
pyszny farsz
kate.500 14.06.2013 08:00
pyszne beda te pierogi
olkaaa 01.05.2013 09:22
przydatny przepis
Grazyna0211 16.12.2012 17:28
świetny
Elżbieta17 29.10.2012 13:13
super:)
alaaa 22.05.2012 20:19
wyśmienity
AgaS10 25.01.2012 09:02
pyszny i zdrowy:)
agata1722
agata1722 16.09.2011 22:25
rewelacyjny
mala2021 16.08.2011 09:49
pyszne
matii6 06.06.2011 21:42
pierogi palce lizać
Magdalena1110 01.06.2011 07:06
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak