makaron z serdelkami

makaron z serdelkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    25 dag
  • serdelki

    4 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • mleko

    1/2 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • ostry utarty ser

    15 dag
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

    posiekana łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w posolonej wodzie. Cebule obrać, opłukać, pokrajać drobno, zalać mlekiem na 1/2 h, a następnie odcedzić, oprószyć przesianą mąką i zarumienić na oliwiee. Serdelki obsmażyć na tłuszczu. Ugotowany makaron odcedzić, wymieszać z utartym serem i zarumieniona cebulą, oprószyć pieprzem. Włożyć na ogrzany półmisek, obłożyć serdelkami. Posypać pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

10.08.2011 15:37
ciekawe

pioge7

16.11.2010 14:28
super

Emilia22

17.09.2010 18:12
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat