Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrągi pieczone z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 3 sztuki
groszek 10 dag
marchewka 1 sztuka
pieczarki 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrągi pieczone z warzywami

Pstragi sprawiamy, myjemy i osuszamy. Oproszamy sola i przyprawami do ryb. Natke myjemy i osuszamy. Cytryne sparzamy i kroimy w cienkie plastry.
Marchewke obieramy, myjemy i kroimy w kostke. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Marchewke mieszamy z groszkiem i pieczarkami. Doprawiamy.
Ryby nadziewamy farszem i zawijamy w folie aluminiowa. Ukladamy na ruszcie i pieczemy po 15 min z kazdej strony. Dekorujemy natka pietruszki i cytryna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak