Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 8 sztuk
pieczarki 15 dag
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 2 sztuki
pieprz do smaku
majeranek do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane skrzydełka

Skrzydelka myjemy, usowamy lotki oraz kosci z nagrubszej czesci. Oproszamy przyprawami.
Pieczarki oczyszczamy i smazymy z cebula na oleju. Doprawiamy, studzimy i mieszamy z natka. Farszem nadziewamy skrzydelka. Zszywamy.
50 ml oleju mieszamy ze zmiazdzonym czosnkiem i papryka. Polewamy skrzydelka. Chlodzimy 5 h. Grillujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak