Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z polewą czekoladową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
masło 25 dkg
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 2 opakowania
brandy 6 łyżek
cukier puder 25 dkg
czekolada mleczna 2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z polewą czekoladową

Masło o temperaturze pokojowej z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na kremowa masę. Dodać alkohol i jajka, ubijać mikserem na najwyższych obrotach na puszysta masę, dodać stopniowo przesianą mąkę. Ciastka wyciskać na papier do pieczenia położony na blaszce przez szprycę do kremu, oczywiście jeśli mamy specjalne końcówki do ciastek, ale jak ich nie mamy to możemy użyć końcówek do kremu i wyciskać różne kształty. Pieczemy ciasteczka przez 10 min w 180 stopniach. Zimne ciasteczka moczymy płaską stroną w rozpuszczonej czekoladzie i kłaść do góry nogami na papier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 16.07.2012 19:08
super
Gosia20 10.06.2012 17:35
świetne mniam
Sylwia56
Sylwia56 21.05.2012 17:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak