Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka florenckie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 12 dag
maliny świeże 20 dag
sok z maracui 3 łyżki
serek mascarpone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka florenckie

Maliny przebrać i oczyścić, podzielić na dwie części:jedną przetrzeć przez sito i wymieszać z połową cukru, a drugą część odłożyć do dekoracji. Twarożek ubić, dodać nektar z maracui, resztę cukru i ponownie ubijać. Na jedno ciastko nakładać masę serową i przykrywać drugim. Na każdym talerzyku układać po trzy wieżyczki, obok porcję piure malinowego i udekorować świeżymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 16.07.2011 11:15
super
agata1722
agata1722 02.12.2010 11:01
wyśmienite
MAŁGORZATA108 15.06.2010 20:14
Na świeże maliny trzeba jeszcze trochę poczekać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak