Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinkowy zawrót głowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbefu bez kości 25 dag
botwinka 1 pęczek
marchewka 1 szt
kostki rosołowe 2-3 szt
sok cytrynowy 2-3 łyżki
śmietana kwaśna 100 ml
mąka pszenna 2-3 łyżki
ziemniaki 3-4 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinkowy zawrót głowy

Mięso zalewamy wodą ( około 1,5 litra) - gotujemy- dodajemy kostki rosołowe.
Botwinkę i marchewkę kroimy drobno i dodajemy do wywaru, po kilku minutach wrzucamy także pokrojone ziemniaki.
Gdy mięso i ziemniaki są miękkie , kroimy je na kawałki i pozostawiamy w zupie.
Mąkę rozprowadzamy w śmietanie- zagęszczamy zupę.
Przyprawiamy sokiem cytrynowym, solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 26.03.2012 18:35
ale ma ładny kolor
Tika4444 26.07.2011 12:16
smakowicie wygląda, super
magical66 18.07.2011 23:17
wygląda apetycznie
berys18 11.07.2011 08:37
apetyczna, śliczna zupka
Ewelina38 22.06.2011 22:54
już dawno nie jadłam takiej zupki, uwielbiam i takiego nabrałam smaka, że już wiem co jutro zrobię na obiad :)
ronald88 11.06.2011 11:29
super
Haneczka1 01.06.2011 17:21
oj tak też uwielbiam botwinkę :)
Misiek1 01.06.2011 07:20
oj uwielbiam taką zupkę!
Krystyna32 01.06.2011 00:10
pyszne
1j1o1l1a1 31.05.2011 22:42
ju,z \"chodzi\" za mną botwinka - jeszcze w tym roku nie gotowałam :(
Yvonne 31.05.2011 20:08
ja zazwyczaj botwinkę gotuję na drobiu - jest delikatniejsza :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak