Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 25 dkg
szynka gotowana 20 dkg
marchewki 2 sztuki
pieczarki 25 dkg
cebula 1 sztuka
serek topiony 1 kostka
smietana 18% 1/2 szklanki
rosół drobiowy 1/2 szklanki
sól
pieprz
olej do smażenia
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynką i pieczarkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Marchew obrać i pokroić w cienkie słupki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć pieczarki, dodać cebulę, zeszklić ją, dodać marchew chwilkę podsmażyć, podlać rosołem i dusić przez ok. 5 min. Do warzyw dodać rozdrobniony serek, i śmietanę. Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Chwilę podgrzewać, zdjąć z ognia, wymieszać z makaronem i szynką pokrojoną w makaronik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 14.08.2013 22:37
Makaron zjem z czymkolwiek :)
PaniMISIOWA 08.08.2012 12:56
bardzo lubię makaron z tymi dodatkami
Katarzyna59 08.05.2012 09:36
super
bursztynek 02.07.2011 23:41
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak