Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka puchowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
cukier 2 szklanki
jaja 6 sztuk
mąka kartoflana 2 szklanki
mąka 6 łyżek
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka puchowa

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po jednym jajku. Kiedy masa będzie jednolita dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. POd koniec olej i ocet. Mieszamy i przelewamy ciasto do formy. Pieczemy około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak