Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słodka śmietana 500 ml
wanilia 1 laska
cukier 4 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

DO garnka wlać śmietankę, dodać miąższ z wanilii i wydrążoną laskę, cukier, całość zagotować. Laskę wanilii usunąć. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody i dodać do gorącej śmietanki. Mieszać aż całkowicie się rozpuści. Śmietankę wlać do opłukanych zimną wodą foremek i zostawić w lodówce do stężenia na około 6 godzin. Deser odciąć nożem od foremek, foremki na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie i wyłożyć odwracając do góry dnem. Podawać z dowolnymi sosami owocowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 30.01.2011 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak