Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karczek na wódce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 szt
czosnek ząbki 7 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat szczypta
wódka 1 kieliszek
miód 2 łyżki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karczek na wódce

Karczek naszpikować czosnkiem, natrzeć marynatą sporządzoną z miodu, czosnku, soli, przyprawy i wódki, zawinąć w folię spożywczą włożyć do lodówki na 24h.
Nagrzać piekarnik do 180 st.
Włożyć karczek do rękawa i piec 1 i 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak