Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab faszerowany grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
tłuszcz szczypta
majeranek szczypta
sól do smaku
pieprz szczypta
jaja 2 szt
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
natka pietruszki szczypta
kajzerka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schab faszerowany grzybami

Schab dokładnie umyć, osuszyć.
Długim nożem naciąć tworząc tzw. kieszeń.
Przygotować nadzienie: żółtko utrzeć z masłem, dodać namoczoną bułkę, odsączony z zalewy zielony pieprz, podsmażone grzyby i drobno posiekaną cebulę, ubitą pianę z białek oraz posiekaną natkę pietruszki.
Farsz dokładnie wymieszać.
Mięso natrzeć przyprawami, kieszeń nałożyć nadzieniem i zaszyć.
Schab osznurować.
Rozgrzać tłuszcz, włożyć mięso do brytfanny, oblać tłuszczem powierzchnię mięsa, wstawić do piekarnika i upiec w temperaturze około 200 stopni C, często polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 11.03.2012 07:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak