Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa na parze- z kurczakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 25 dag
cukinia żółta 1 szt
marchewka 1 pęczek
ziemniaki młode 12 szt
kabaczek 1 szt
pierś z kurczaka podwójna
kalafior 1/2 zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa na parze- z kurczakiem

1. Ziemniaki obierz, przekrój na pół. Marchew obierz. Kalafior podziel na różyczki. Fasolkę oczyść. Cukinię i kabaczki pokrój w grube plastry.
2. W dużym wkładzie do gotowania na parze ułóż mięso, oprósz solą i pieprzem. Przykryj i gotuj 35 min. Po 15 min dodaj ziemniaki, a po 10 min resztę warzyw. Oprósz szczypta soli i pieprzu. Gotuj 10 min.
3. Zrób sos: Śmietanę zmiksuj z serami oraz natką, koperkiem i bazylia. Pół szkl mleka wymieszaj z mąką ziemniaczana. Wlej do reszty gotującego się mleka, dodaj śmietanę z ziołami. Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i gałka. Dodaj posiekany szczypior, wymieszaj.
4. Ugotowane jarzyny ułóż na półmisku razem z pokrojonym w plasterki mięsem. Polej sosem i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 11.12.2012 15:31
uwielbiam dania na parze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak