Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ocet miętowo-cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta 2 gałązki
cytryna 1 sztuka
rodzynki 10 sztuk
ocet winny biały 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Ocet miętowo-cytrynowy

Gałązki mięty myjemy i dokładnie osuszamy, a z cytryny obieramy ładny pasek skórki,
rodzynki płuczemy w ciepłej wodzie,
W butelce półlitrowej wkładamy gałązki mięty, skórkę z cytryny i rodzynki, a potem delikatnie wlewamy ocet, zamykamy i odstawiamy w ciemne ciepłe miejsce na kilka tygodni, po tym czasie ma piękny zapach i smak, wspaniały ocet do sałatek ale i do marynaty np. do kurczaka czy ryby

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 15.07.2011 06:10
Podoba mi się taka mikstura...na pewno zrobię:)
Babciagramolka 31.05.2011 19:30
Doskonały pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak