Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa duszone w kociołku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 35 dag
cukinia 1 szt
fasolka szparagowa 25 dag
seler naciowy 2 szt
pomidor 1 szt
szalotka 2 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa 5 łyżek
tymianek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kalafior 1/2 zielony
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa duszone w kociołku

1. Cukinię umyj, odetnij końce, pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w dużą kostkę. Fasolkę oczyść. Seler naciowy i pomidor pokrój na kawałki. Kalafior podziel na różyczki.
2. Czosnek rozgnieć, szalotkę drobno pokrój. Podsmaż krótko na 4 łyżkach oliwy. Dodaj wszystkie warzywa oprócz pomidora. Smaż, cały czas mieszając, ok 3 min na dużym ogniu.
3. Następnie dodaj pomidor, podlej 1/4 szkl wody, oprósz tymiankiem, sola oraz pieprzem. Przykryj i duś ok 10 min.
4. Mięso oprósz pieprzem i obsmaż na rumiano na pozostałej oliwie. Dołóż do warzyw. Duś razem kolejne 15 min. Podawaj z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 20.09.2012 14:24
super mam apetyt na coś takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak