Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosos w szampanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
szampan 200 ml
masło 3 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
winogrona 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek świeży 1 łyżka
łosoś dzwonka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosos w szampanie

Winogrona umyć,przekroić na pół i oczyścić z pestek.Łososia natrzeć solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 20 min. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Obsmażyć na nim rybę (po ok. 2 min. z każdej strony). Wyjąć i przełożyć w ciepłe miejsce. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać szczypiorek. Jeszcze chwilę smażyć. W rondlu ułożyć obsmażoną wcześniej rybę. Dodać zawartość patelni. Podlać szampanem wymieszanym ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości ryby. Wrzucić połówki winogron. Wymieszać. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 18.09.2011 18:33
super
Ania67 11.06.2011 14:37
ciekawe
Krystyna32 01.06.2011 00:18
extra
gosia47-47 31.05.2011 15:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak