Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z pesto alla genovese otulonym serem pleśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
pesto
mleko 40 ml
sól do smaku
woda letnia 50 ml
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z pesto alla genovese otulonym serem pleśniowym

Do mąki przesianej przez sito wlewamy 40ml gorącego mleka, solimy i mieszamy. Odstawiamy na kilka minut, dolewamy ciepłej wody i wyrabiamy energicznie ciasto. Odczekujemy znowu kilka minut i dodajemy 1 łyżkę masło sklarowanego. Ponownie ugniatamy ciasto. Odstawiamy na 15-20 minut i po tym czasie ciasto cienko wałkujemy. Następnie za pomocą szklanki odciskamy „kółeczka”, na które kładziemy kawałeczek białego miąższu sera pleśniowego camembert (bez skórki), a na to pesto alla genovese. Następnie pierogi dokładnie zlepiamy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać tradycyjnie z dodatkiem prażonego boczku i cebulki lub tylko skropione ulubioną oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 25.09.2012 18:59
aż zrobiłam się głodna:D
Grażyna13 01.02.2012 10:46
Co za smaki :)
BernadettaP 19.01.2012 10:03
Super połączenie :)
Marlena/Kinia 08.11.2011 09:40
gratuluje, pyszności!
Anna169Hosz 03.06.2011 11:19
Już sama nazwa brzmi zachęcająco.
Haneczka1 01.06.2011 17:02
ciekawe :)
pacpaw 01.06.2011 12:23
zaległe przepisy z różnych konkursów :o) Niestety nie zwycięskie ;o)
Jolanta_P-S 01.06.2011 12:02
byłeś gdzieś poza krajem, bo masz same nie polskie propozycje;)
Gosia40 01.06.2011 08:05
ciekawa propozycja...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak