Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto myśliwskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa myśliwska 25 dag
pesto czerwone 190 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto myśliwskie

Kiełbasę najlepiej, aby była jak najbardziej sucha i z małą ilością tłuszczu (ja użyłem tej zrobionej wg przepisu „Kiełbasa sucha z dzika” http://www.doradcasmaku.pl/przepis/94914/kielbasa-sucha-z-dzika.html) trzemy na tarce o drobnych oczkach lub drobno kroimy. Pesto przekładamy do metalowej miseczki i dodajemy kiełbasę. Dokładnie mieszamy i w tej miseczce stawiamy na wrzącą wodę. W ten sposób podgrzewamy.Uzyskane pesto możemy stosować zamiennie z popularnymi pesto alla Genovese lub Rosso (musimy tylko zwrócic uwagę czy do danej potrawy pasuje mięso będące składnikiem powyższego pesto).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 13.12.2011 10:28
Świetny pomysł :)
BernadettaP 11.12.2011 09:53
super przepis:)
Seba 11.10.2011 10:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak