Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 20 dag
feta 120 dag
pesto 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwicowe ruloniki z fetą i pesto

Plasterki polędwicy łososiowej lub wędzonki krotoszyńskiej kroimy w paski o szerokości 3-4cm. Ser feta kroimy w słupki również o wysokości mnie więcej równej szerokości plasterków polędwicy. Następnie na wędlinie kładziemy słupek fety, smarujemy go pesto ja użyłem (Pesto alla Genovese) i zawijamy w rulonik. Ruloniki stawiamy w półmisku i zalewamy oliwą z oliwek extra vergine. Ruloniki maczamy w oliwie i spożywamy. Inspiracją do powstania tego przepisu był wpis na blogu borgii - http://www.doradcasmaku.pl/blog/2480/wpis/23/feta-pachnaca-szalwia.html.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 29.09.2012 19:52
ciekawie wygląda, muszę to zrobić :)
BernadettaP 13.01.2012 15:21
Świetne !!!
Zoso 13.12.2011 22:10
super przekąska
IZABELA29 15.11.2011 11:39
ciekawie to wyglada
Sarenka 07.11.2011 09:25
Fajne i smakowite.
bami 25.09.2011 12:13
Naprawdę fajna przekąska :)
Beatris 15.08.2011 18:06
Smakowicie się zapowiada.
Izabela/bella81 07.06.2011 08:25
fajna przekąska
Wafelek2601 04.06.2011 09:05
świetne, muszą smakować znakomicie
Anna169Hosz 03.06.2011 11:21
Smakowicie wygląda.
Jolanta_P-S 02.06.2011 14:32
ciekawy pomysł
ben-ka 01.06.2011 09:19
świetny pomysł:)
MAR3STA 31.05.2011 22:24
pomysłowe i na pewno bardzo smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak