Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z serem kozim i pesto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
ser kozi 15 dag
pomidor 1
pesto 4 łyżeczki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z serem kozim i pesto

Bagietkę kroimy w kromki i smarujemy z jednej strony oliwą. Na kromkę kładziemy plasterek pomidora, smarujemy odrobiną pesto i na wierzch kładziemy plasterek sera koziego (ja używałem sera koziego z ziołami włoskimi, jeśli używamy zwykłego sera koziego możemy jeszcze posypać odrobiną ziół prowansalskich). Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 °C i pieczemy do roztopienia sera i zarumienienia bagietki (ok. 12 minut). Serwować ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.08.2012 07:23
jak dla mnie rewelacja
IZABELA29 13.06.2012 09:51
oj pyszne...
ben-ka 13.06.2012 09:11
smaczne śniadanko:)
Katarzyna/kate1980 08.03.2012 20:21
super
BernadettaP 17.11.2011 09:18
smaczne !!!
Mariusz10 28.08.2011 20:19
chętnie sprobuję
edyta44 26.08.2011 10:52
smaczne
dianix 10.08.2011 10:49
Grzanki wyglądają ekstra, sera koziego zbytnio nie lubie... moze czas by takie grzanki zrobić i stanie sie jednak moim jednym z lepszych serów:)
ewaa 02.08.2011 22:14
pyszne ...uwielbiam je:)
smakowita 26.06.2011 23:45
smaczne
MAR3STA 06.06.2011 22:39
nigdy nie jadłam sera koziego, ale grzanki wyglądają smakowicie;)
Jolanta_P-S 02.06.2011 14:34
muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak