Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiśnie kandyzowane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
cukier puder 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: wiśnie kandyzowane

Wiśnie myjemy,drylujemy i umieszczamy na durszlaku nad gotującą się wodą i 5 min gotujemy na parze,następnie wiśnie wysypujemy na talerz i posypujemy dwiema łyżkami cukru,wiśnie przewracamy na drugą stronę i ponownie posypujemy 2 łyżkami cukru,robimy tak aż do zużycia całego cukru.Wiśnie wkładamy do słoika zakręcamy i pozostawiamy na 5 dni do wchłonięcia cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 01.06.2011 08:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak