Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajeczne muchomorki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
pomidory 2 szt
żółtko jajek 1 szt
sól
olej 200 ml
ocet 1 łyżeczka
musztarda odrobina
cukier szczypta
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: jajeczne muchomorki

Jajka gotujemy na twardo i obieramy,grubszy koniec ścinamy płasko by muchomorki mogły stać.Pomidory kroimy na połówki wydrążamy i nakładamy na jajka jak kapelusz grzybka.Następnie robimy majonez ucieramy w misce żółtko z solą na kremową masę,stale mieszając dodajemy kroplami majonez i ucieramy.Gdy majonez zgęstnieje doprawiamy go octem musztardą i cukrem.Majonez umieszczamy w szprycy i wyciskamy kropki na czerwonym kapeluszu.Układamy na półmisku i dekorujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 19.04.2012 08:59
super
Wafelek2601 31.03.2012 17:25
fajne
iza15 22.10.2011 15:23
fajny przepis
Krystyna32 05.09.2011 08:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak