Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone morele 10 dag
czosnek ząbki 4 szt
majonez tradycyjny 4 łyżki
keczup 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka z morelami

Karkówkę umyj i osusz,natrzyj solą,pieprzem i majerankiem,owiń folią do żywności i schłódź w lodówce przez noc.Następnie natnij wierzch mięsa dość głęboko w kilku miejscach,w nacięciu włóż plasterki czosnku i morele.Posmaruj całość keczupem wymieszanym z majonezem.Zamknij w rękawie piekarniczym i po nakłuwaj go.Piecz ok.1.5godziny w temp.200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak