Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 sztuki
cukier 8 łyżek
cukier puder 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki

Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier. Ubijać kilka minut, aż cukier się rozpuści. Dodawać stopniowo cukier puder. Ubijać jeszcze kilka minut, masa z białek ma zrobić się bardzo gęsta i błyszcząca. Masę przełożyć do szprycy. Wyciskać beziki dowolnego kształtu na papier do pieczenia. Piec w 140 stopniach przez 35-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 17.11.2012 10:22
śliczne te bezowe zawijaski ;)
Juleczka20 24.10.2012 20:28
lubię
Katarzyna59 12.05.2012 15:07
apetyczne
Marlena/Kinia 24.10.2011 09:29
apetycznie wyglądają
Weronika_eM 31.05.2011 19:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak