Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z porów z wędzonym pstrągiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
marchewka
pietruszka
por 1 duży
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 250 ml
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kwaśna śmietana 4 łyżki
koperek kilka gałązek
wędzony pstrąg 15 dkg
wino białe wytrawne 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z porów z wędzonym pstrągiem

Cebulę obieramy,siekamy.Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę,a por w paseczki.W garnku topimy masło,na niedużym ogniu krótko dusimy marchewkę,pietruszkę oraz cebulę.Oprószamy mąką,dokładnie mieszamy,zalewamy bulionem.Dodajemy pokrojony por,gotujemy 10 minut,aż warzywa będą miękkie.Gotową zupę miksujemy i przecieramy przez sito.Wlewamy wino,krem ponownie ustawiamy na gazie i gotujemy jeszcze kilka minut.Wlewamy śmietanę,doprawiamy solą,pieprzem i gałką,lekko ubijamy trzepaczką.Rozlewamy do filiżanek.Każdą porcję dekorujemy koperkiem i kawałkiem pstrąga.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 28.11.2013 08:03
dobrze rozgrzewająca
Ania67 12.12.2011 12:39
Interesujący
rutynka 19.11.2011 09:37
Wyśmienity krem do tego z moją ulubioną rybą- palce lizać
Wacław 27.10.2011 10:42
smaczny obiadek !
Grazyna0211 19.10.2011 14:57
świetny przepis!
Tika4444 09.10.2011 09:40
fajny przepis
AgaS10 04.09.2011 21:07
wykwintna zupka:)
eli82 28.06.2011 12:48
super
Edyta38 22.06.2011 12:26
smaczna
ronald88 01.06.2011 07:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak