Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron mięsny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 g
boczek 20 dag
słonina 20 dag
łopatka bez kości 20 dag
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
cebula 4
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron mięsny

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, przekładamy do salaterki i przesypujemy kucharkiem. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy paski słoniny, gdy będzie wytapiać dodajemy paski boczku, a gdy i ten będzie się wytapiać dodajemy pokrojoną łopatkę i całość smażymy na rumiano. Przekładamy do makaronu, a na pozostały tłuszcz wrzucamy dość grubo pokrojoną cebulę, którą również smażymy na rumiano. Ponownie dodajemy do makaronu wraz z tłuszczem i całość dokładnie mieszamy. Podajemy polane ulubionym keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 21.03.2013 05:51
pysznosci :P
IKrakowianka 23.11.2012 21:53
uwielbiam takie jedzonko ;)
Katarzyna/kate1980 15.07.2012 22:59
super
Grażyna13 24.02.2012 11:46
Smakowity !
BernadettaP 29.10.2011 17:29
super na te chłodne dni :-)
Iwona51
Iwona51 14.08.2011 12:18
pycha
Jolanta_P-S 02.06.2011 14:39
to dla moich panów
Misiek1 31.05.2011 10:57
coś w sam raz dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak