Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój jabłkowo-miętowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka
woda
cukier
herbata miętowa

Przepis i sposób przygotowania na: Napój jabłkowo-miętowy

Umyte i pokrojone jabłka przepuszczamy przez sokowirówkę, zbieramy z soku powstałą pianę i żeby uzyskać klarowny sok przecedzamy przez płótno.
Miętową herbatę parzymy na bardzo silny napar i dolewamy do soku ( na 2 litry soku dolewam 3/4 litra wody połączonej z herbatą), dosładzam cukrem pod własny smak, całość gotujemy i gorące przelewamy do małych butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 14.10.2011 16:13
Orzeźwiający i gaszący pragnienie. W dodatku pyszny :)
iziona 10.06.2011 15:58
Długo może stać ,ale ja musiałabym butelki do prądu podłączyć,aby przetrwały.
pacpaw 10.06.2011 09:35
świetne. Długo wytrzymuje taki soczek?
iziona 31.05.2011 09:56
Nie ,nie pasteryzuję bo butelki same z siebie powciągają wieczka i dobrze sie przechowują .
SmacznaPyza 31.05.2011 09:49
po przelaniu do butelek pasteryzujesz go? przyznam, że dodałabym jeszcze trochę soku z cytryny do smaku...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak