Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurze duszone z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nieduże udka 4 szt
pomidory małe 3 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
bakłażan
cukinia 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurze duszone z warzywami

Udka natrzeć sola i pieprzem. Warzywa- oprócz pomidorów - pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w plastry.Udka obsmażyć na połowie oliwy, przykryć i dusić 25 min.W rondlu zeszklić cebulę na pozostałej oliwie, dodać zmiażdżony czosnek i chwile smażyć. Wrzucić resztę warzyw, wsypać zioła i dusić na małym ogniu. Po 10 minutach włożyć do warzyw udka i dusić jeszcze 5 minut. Podawać z bagietką lub grzankami czosnkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.05.2011 00:25
niezłe
Dorota76 07.02.2011 17:45
coś pysznego
gośka 25.01.2011 16:06
mniam pychotka
gośka 25.01.2011 16:06
mniam pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak